VAN STEEN

VERWARMING

Bij het verwarmen van uw woning is het belangrijk dat u hierin een weloverwogen keuze kan maken. Wij denken graag met u mee vanuit een economisch en ecologisch standpunt zodat wij u advies kunnen geven op maat van uw behoeften, uw budget en de specifieke situatie van uw woning. Dit kan een verwarming zijn op aardgas, stookolie, zonneboilers, warmtepompen of een combinatie van deze opties.

Gezien wij kwaliteit belangrijk vinden, werken wij ook enkel met leveranciers die dit even belangrijk vinden en dus kwalitatief sterke producten aanleveren. We vinden het belangrijk dat de producten die wij bij u plaatsen gebruiksvriendelijk zijn, een lange levensduur hebben en economisch zijn in verbruik.

Aardgas

Stookolie

Zonneboiler

Radiatoren

Vloerverwarming

WARMTEPOMP

AARDGAS

Aardgas is nog steeds één van de meest gekozen energiebronnen om een woning te verwarmen. De hoogrendementsketels of condensatieketels op aardgas zijn zuinig en relatief goedkoop. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de cv installatie van uw nieuwbouw of voor het vervangen van uw oude ketel.
Wij beschikken over het Cerga-label voor professionele gasinstallateurs. U kan bij ons dus ook terecht voor onderhoud, herstelling en keuring van uw aardgasinstallatie en ontvangt hiervoor officiële attesten. 

STOOKOLIE

Wanneer er geen gasaansluiting voorhanden is, biedt een verwarmingsinstallatie op mazout u een alternatief voor het verwarmen van uw woning. Verwarmen op mazout is veilig. Gezien de condensatieketels op mazout de laatste jaren ook enorm geëvolueerd zijn, zijn deze ondertussen ook laag in verbruik en hebben zij net als ketels op gas een hoog rendement.

Ook voor werken aan mazoutinstallaties, zoals keuring en onderhoud, zijn wij Cedicol gecertificeerd en behoren we tot de groep van erkende professionele installateurs.

Wij maken graag een vrijblijvende offerte op wanneer u uw cv installatie wenst te vernieuwen.

Zonneboilers

We gebruiken dagelijks grote hoeveelheden warm water waardoor dit een aanzienlijk deel uitmaakt van uw energieverbruik. Door de installatie van een zonneboiler kan u tot 50% energie besparen. Een zonneboiler is dus een ecologisch alternatief en kan gecombineerd worden met systemen op gas of mazout.

De overheid ondersteunt vaak ook via premies de keuze voor dit gebruiksvriendelijk alternatief. Vraag zeker na of u voldoet aan de voorwaarden.

RADIATOREN

Zowel voor nieuwbouw als renovatie kan u bij ons terecht voor het leveren en plaatsen van uw radiatoren.

Er is een heel uitgebreid gamma aan radiatoren waar u uit kan kiezen zowel op vlak van vermogen, afmetingen, kleuren, elektrisch, sierradiatoren, …

Wij berekenen en adviseren welk type radiator u nodig heeft op basis van de ruimte die u wil verwarmen en uw persoonlijke wensen.

VLOERVERWARMING

Eén van de grootste voordelen van vloerverwarming is de lage energiekost. Met vloerverwarming verwarmt u op een lage watertemperatuur waardoor u een aangename kamertemperatuur in stand kan houden zonder hoge stookkosten.

Daarnaast worden bij vloerverwarming verwarmingsbuizen op een vaste afstand van elkaar onder de vloer gelegd waardoor je een gelijkmatige warmteverdeling krijgt en dit je wooncomfort verhoogt.

In vergelijking met andere verwarmingsmethoden kost vloerverwarming daarentegen wel meer in aankoop. 

WARMTEPOMP

Met een warmtepomp bespaar je geld omdat je gratis de warmte van natuurlijke warmtebronnen zoals buitenlucht, aarde en grondwater gebruikt om je woning of sanitair water te verwarmen.

Afhankelijk van het soort natuurlijke warmtebron die je wenst te gebruiken, kies je jouw warmtepomp.

Omdat het bij nieuwbouwwoningen verplicht is om hernieuwbare energie te gebruiken, kan de keuze voor een warmtepomp een interessante overweging zijn.